Instructeur worden bij Oosterpoort?

Wij betalen jouw opleiding! Meer weten? Bezoek onze ONLINE BIJEENKOMST

Bel mij voor adviesAanmelden info-avond

 • INSTRUCTEURSOPLEIDING MET BAANGARANTIE

  Inmiddels is onze klas van februari 2022 vol. We starten met 9 enthousiaste collega's. We verwachten in de toekomst een nieuwe groep met 'baangarantie' kandidaten maar op dit moment is nog niet bekend wanneer.

  Een werkdag van een rijinstructeur is nooit hetzelfde. Elke dag ontmoet je nieuwe mensen, je bent bezig met jouw kennis en ervaring overdragen en jij bepaalt zelf of je links of rechtsaf slaat. Kortom: afwisseling, vrijheid, maar ook een grote verantwoordelijkheid.

  Zie jij het helemaal zitten om te werken als rijinstructeur, maar heb je niet de juiste papieren? Geen probleem! In februari 2022 start onze instructeursopleiding waarbij na na afloop een baan krijgt bij Oosterpoort Opleidingen.

  Wie zoeken wij?

  Oosterpoort Opleidingen is op zoek naar enthousiaste, representatieve, verantwoordelijke en leergierige instructeurs voor alle voertuigcategorieën. Of je nu wilt werken als auto-, motor-, vrachtwagen- of bus instructeur of als je theorieles wilt geven, dan kan je solliciteren. Je moet wel het rijbewijs (en bij voorkeur praktijkervaring) hebben voor de voertuigcategorie waar je les op wilt gaan geven.

  Functie-eisen:

  • Een schooldiploma op minimaal VMBO-gl of tl-niveau
  • Tenminste 21 jaar
  • In bezit van een geldig rijbewijs voor de voertuigcategorie waar je op solliciteert:
   • Wil je dus vrachtwagen instructeur worden, moet je wel het vrachtwagenrijbewijs hebben. Ervaring is een pré.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Geen rijontzegging hebben (gehad)
  • Je woont in de buurt van Groningen, Assen of Leeuwarden
  • Voor het stagetraject zal je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten overleggen
  • Vanaf 7 februari beschikbaar op maandagen

  Ons aanbod

  • Wij betalen jouw complete instructeursopleiding
  • Eigen, interne, opleiding door ervaren mensen uit de praktijk
  • Na afronding van de opleiding een uitdagende baan in een groeiend bedrijf met doorgroeimogelijkheden
  • Werk als instructeur, niet als planner of administrateur!

  De opleiding

  Nadat jij door de sollicitatieprocedure bent gekomen begint jouw opleiding met het behalen van het WRM B certificaat. Dit is de basis voor elk instructiebewijs. Na het behalen van het WRM B certificaat ga je aan het werk als auto instructeur en/of je vervolgt de opleiding voor een andere lescategorie.

  • Duur opleiding: ongeveer 6 – 8 maanden (voor WRM B)
  • Bijeenkomsten: tenminste elke maandag, aangevuld met voorbereidingssessies voor de praktijk onderdelen. Tijdens de stage periode is nog maar inzetbaarheid vereist.
  • Eigen inspanning naast klassikale bijeenkomsten ongeveer 8 uur per week

  Geïnteresseerd?

  Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan voor één van onze informatiebijeenkomsten. Tijdens de informatiebijeenkomst zullen we de volledige opleiding toelichten en verdere informatie geven over de voorwaarden. Daarnaast zullen we tijdens de informatieavond uitleggen hoe je kan solliciteren.

  Het bijwonen van een informatieavond is noodzakelijk om te kunnen solliciteren.

  Selectieprocedure

  Na de informatieavond zullen wij ontvangen sollicitaties beoordelen op basis CV + motivatiebrief. Hieruit wordt een eerste selectie gemaakt. Vervolgens wordt een rijvaardigheidstest gepland en een gesprek met directie en teamleider. Ook zal worden gecontroleerd of je voldoet aan de functie-eisen.

 • Cursusdata

  Op dit moment is deze cursus niet beschikbaar voor open inschrijving. Natuurlijk kunnen wij deze cursus op verzoek voor u inzetten (afhankelijk van voldoende deelnemers). Neem gerust even contact met ons op via telefoonnummer 050 311 58 44.

 • Ons Team WRM Opleiders

  Tijdens jouw instructeurs-opleiding word je professioneel begeleidt door een van onze ervaren instructeurs

  Koert Veninga

  Koert Veninga

  Mijn naam is Koert Veninga een gedreven docent WRM (rijinstructie) die jou door een juiste begeleiding/coaching rijinstructeur kan laten worden. Hoe leuk zou het zijn als jij straks naast een leerling in de auto zit en hem kan leren autorijden op een leuke en leerzame manier. Ik ga jou op een leuke/leerzame manier leren hoe je les kan geven in de auto, vrachtauto, bus, aanhanger of op de motor.

  Door mijn ervaring als rijinstructeur en later als examinator IBKI (rijinstructeursexamen) kan ik jou de juiste vaardigheden leren om een leerling op de juiste manier te coachen/begeleiden naar het rijbewijs.

  Ik vind het vreselijk als ik op een verjaardag hoor dat een leerling op zijn haar nummer wordt gezet omdat er een fout gemaakt wordt! Fouten maken hoort bij het leerproces en dat is de kunst van een goede instructeur om daar met de juiste feedback of evaluatiegesprek achter zien te komen hoe de leerling zelf naar de verkeerssituatie heeft gekeken om zo het niveau van de leerling omhoog te brengen.

  Het moet voor een leerling leuk zijn om naar rijles te gaan! In plaats van iedere les afgebrand te worden en dus bang is om fouten te maken! Een instructeur is tegenwoordig meer coach dan instructeur. Dit alles ga ik jou (samen met mijn collega’s) leren in onze opleiding tor rijinstructeur.

  Ardon Zijlstra

  Ardon Zijlstra

  Mijn naam Ardon Zijlstra, ik ben getrouwd en heb 3 dochters en een bonuszoon. Ik kom uit een "instructeursnest" en ben intussen 23 jaar instructeur. Tevens ben ik teamleider van de auto instructeurs, geef taxi opleiding, faal en rijangsttraining alsmede AD(H)D / Autisme.

  Sinds enige jaren doe ik de WRM opleiding erbij alszijnde stagementor.

  Ik vind het belangrijk dat de rijopleiding educatief maar ook zeker leuk moet zijn.

  Een leerling moet terug kunnen kijken op een leuke rijlessen.Dit is voor mij een streven en hoop dat over te brengen op de nieuwe instructeurs

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Edward Hoen

  Mijn naam is Edward Hoen, ik ben getrouwd en heb 2 dochters die zelf oud genoeg zijn om rond te mogen rijden in de auto en ik woon in Friesland. Naast rijles op de auto geef ik veel theorielessen voor zowat alle rijbewijzen en de opleiding tot rijinstructeur. Ook geef ik diverse Code 95 trainingen voor bus- en vrachtwagenchauffeurs.

  Voordat ik in 2013 in de rijschoolwereld terecht kwam werkte ik zo’n 15 jaar in de retail en andere verkoopfuncties. De overstap naar rijinstructeur, en dan vooral de overstap naar Oosterpoort, is het beste wat ik ooit gedaan heb in mijn zakelijke carrière. 

   

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint