Opleiding Rijbewijs D - Buschauffeur

Buschauffeur worden?

Bij Oosterpoort haal je snel je busrijbewijs voor een carrière op de weg.

Bel mij voor adviesInschrijven voor proefles

Buschauffeur: een carrière op de weg

De gemiddelde leeftijd van buschauffeurs in Nederland ligt tussen de 55 en 60 jaar. Tussen 2017 en 2026 zal meer dan 40 procent van de huidige chauffeurs met pensioen gaan. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren maar weinig nieuwe chauffeurs opgeleid. Om al die lege plekken achter het stuur op te vullen, zijn duizenden nieuwe buschauffeurs nodig. De kans op werk is dan ook zeer groot na het behalen van je rijbewijs!

Oosterpoort Opleidingen heeft een snelle en praktijkgerichte opleiding zodat jij snel aan het werk kan als buschauffeur. Je kan kiezen uit een volledig pakket of je bepaalt zelf welke producten je afneemt. Oosterpoort adviseert je graag in het maken van de juiste keuze.

Code95 nodig?

Wanneer je beroepsmatig (commercieel) gaat rijden op een bus heb je naast het rijbewijs D ook de aanvulling Code95 op je rijbewijs nodig. Deze aanvulling bestaat uit een extra theorie-examen en twee praktijktoetsen. Er zijn enkele vrijstellingen voor de Code95, waaronder hobbymatig gebruik van een bus. Meer weten over vrijstellingen? Neem even contact met ons op.


Pakket Rijbewijs D - met Code95

Dit pakket bereidt je voor op het werk als vakbekwaam buschauffeur. Je hebt de keuze uit het volgen van een theoriecursus of zelfstudie en je haalt je Code95.
Meer informatie € 3495

Pakket Rijbewijs D - zonder Code95

Heb je geen Code95 nodig, maar wel het rijbewijs D, kies dan voor dit opleidingspakket. Je kan een theoriecursus volgen bij onze ervaren docent of de theorie zelf leren.
Meer informatie € 2775


Medische Keuring Bus

Oosterpoort heeft een eigen ARBO-arts die eens in de maand op onze eigen locatie komt om de keuringen voor het busrijbewijs te verzorgen. De keuring is de eerste stap voor het behalen van je busrijbewijs.

Meer informatie Direct plannen 

Bus theorie

Voor je busrijbewijs moet je 3 theorie-examens halen. Bij Oosterpoort kies je uit een theoriecursus, gegeven door onze ervaren docenten, of koop je onze uitgebreide set lesmateriaal en online training voor zelfstudie.

Meer informatie  v.a. € 250


Praktijkles bus

Na het halen van je theorie en de medische keuring kan je beginnen met de praktijklessen om je voor te bereiden op het praktijkexamen. Les door de week, op zaterdag of avonden mogelijk.

Meer informatie € 77,50


Proefles bus

Maak kennis met Oosterpoort en met onze instructeurs. Reserveer een proefles op de bus en je weet waar je aan toe bent. Wij maken een opleidingsadvies op maat.
Meer informatie € 95

Basiskwalificatie Code95

Ga je beroepsmatig (commercieel) vervoer doen. Dan heb je naast het rijbewijs D ook de basiskwalificatie Code95 nodig. De basiskwalificatie Code95 heb je snel gehaald en bestaat uit 2 praktijktoetsen en een theorie-examen.

Meer informatie € 725,-


Funles bus

Je wilt een keer ervaren hoe het is om in een bus te rijden? Dat kan met onze Funles. Onze instructeurs staan klaar en gaan direct met je de weg op.
Meer informatie € 125,-

© 2020 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint