Rijbewijs BE in 1-dag?

Plan direct je 1-daagse BE opleiding in Groningen, Assen. Leeuwarden of Winschoten.

Inschrijven voor intake Inschrijven Dagopleiding
 • HET RIJBEWIJS BE in Groningen, Assen of Leeuwarden

  Wanneer je met een grote aanhanger of caravan rijdt heb je vaak het rijbewijs BE nodig. Bij Oosterpoort kan je het rijbewijs BE in 1 dag halen. Wij verzorgen dagelijks BE opleidingen in Groningen, Assen en Winschoten. Ook andere examenplaatsen in Noord-Nederland zijn mogelijk, zoals: Emmen, Hoogeveen, Leeuwarden en Heerenveen. Kortom, het rijbewijs BE is altijd in de buurt! 

  1-daagse opleiding - € 695- Meest gekozen!

  De 1-daagse BE opleiding begint om 7.45 uur en duurt tot 15.00 uur. Aansluitend vindt het examen plaats bij het CBR. Tijdens de 1-daagse opleiding leer je hoe je op een veilige wijze kunt deelnemen aan het verkeer met een middenas-aanhangwagen. Ook bijzondere verrichtingen, zoals het recht achteruitrijden of bochten, maakt deel uit van de opleiding. De 1-daagse BE opleiding is een intensieve dag en enige ervaring met het rijden met aanhanger is gewenst. Twijfel je of je de opleiding in 1 dag (of een halve dag) aan kan? Boek dan een intake en weet waar je aan toe bent.

  Inschrijven voor intake BE

  Inschrijven voor een dagopleiding 

  LET OP: Vul direct je gezondheidsverklaring in!

  Wil je je aanmelden voor de dagopleiding, vul dan direct je gezondheidsverklaring in! De gezondheids-verklaring is een lijst met vragen over jouw gezondheid. Het CBR beoordeelt hiermee of je geestelijk en lichamelijk geschikt bent om te rijden. Zonder verklaring van geschiktheid kunnen wij geen praktijkexamen BE voor je reserveren.

  Vul deze verklaring zo snel mogelijk (nu direct) in zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt en jij examen kan doen op de dag van jouw voorkeur! De verklaring vul je in op http://mijn.cbr.nl waar je moet inloggen met je DigiD. Indien je één (of meerdere) van de vragen met een Ja moet beantwoorden, dan adviseren wij om eerst het oordeel van het CBR af te wachten alvorens een examendatum te reserveren.

  Bezoek onze pagina voor uitgebreide informatie over de gezondheidsverklaring of bekijk onze instructie, gezondheidsverklaring invullen:

 • Welk rijbewijs heb ik nodig om met een aanhanger, oplegger of caravan achter mijn auto te rijden?

  U heeft rijbewijs B of BE nodig om met een aanhanger te mogen rijden achter uw auto. Welk rijbewijs u moet hebben, hangt af van de maximale toegestane massa van de aanhanger en het voertuig dat de aanhanger trekt.

  Rijbewijs afhankelijk van toegestane maximale massa

  Welk rijbewijs u moet hebben voor uw aanhanger, caravan of oplegger hangt af van de toegestane maximale massa. Dit is het lege gewicht plus het maximale laadvermogen. Een aanhanger kan bijvoorbeeld een toegestane maximale massa van 750 kilo hebben. Als de aanhanger zelf 150 kilo weegt (lege gewicht), dan mag er nog 600 kilo aan lading bij (laadvermogen). Het gaat dus niet om het daadwerkelijke gewicht. 

  Met een rijbewijs B mag u:

  • een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen)
  • een aanhanger trekken van meer dan dan 750 kilo als de auto en de aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen) uitkomen

  Met een rijbewijs BE mag u:

  • een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen)
  • een aanhanger trekken zwaarder dan 3.500 kilo, mits u het rijbewijs BE hebt gehaald voor 19 januari 2013. Hebt u het rijbewijs BE gehaald na 19 januari 2013 en is uw aanhanger zwaarder dan 3.500 kilo (ledig gewicht + laadvermogen), dan heeft u rijbewijs C1E of rijbewijs CE nodig.

  Houd bij het trekken van een aanhanger rekening met de maximale trekhaaklast van uw auto:
  Dit moet groter zijn dan het daadwerkelijke gewicht van de aanhanger. De maximale trekhaaklast staat vermeld in het kentekenbewijs of instructieboekje van de auto en op de website van de RDW bij de voertuiggegevens.

  Voorbeelden van combinaties rijbewijs en aanhanger

  Hieronder staan enkele voorbeelden van combinaties met het benodigde rijbewijs. In alle gevallen gaat het om het lege gewicht + laadvermogen.

  Voorbeelden van combinaties:

  Gewicht auto (kilo)

   Gewicht aanhanger (kilo)

   Benodigd rijbewijs

   3.000

  650

  Rijbewijs B

   2.400

  850

  Rijbewijs B

   2.400

  2.000

  Rijbewijs BE

   3.000

  4.000

  Rijbewijs BE (gehaald voor 19 januari 2013).
  Anders rijbewijs C1E of CE

  Gewicht auto achterhalen

  Als u uw kenteken invoert op de website van de RDW, dan ziet u:

  • welk gewicht uw auto mag trekken (daadwerkelijk gewicht)
  • wat het lege gewicht + laadvermogen van uw auto is

  Fietsendrager is geen aanhangwagen

  Een fietsendrager is geen aanhangwagen. Vervoert u een andere lading dan fietsen op een fietsendrager? Dan gelden de algemene regels voor het vervoer van goederen aan de achterzijde van een voertuig.

 • Tarieven rijbewijs BE

  Tarieven per 1 januari 2024
  Genoemde bedragen zijn inclusief BTW

   

  Intake BE

  € 95

  • Weten of je geschikt bent om in 1 dag (of een halve dag) je BE rijbewijs te halen?
  • Na de 100 minuten durende intake kunnen wij je gericht adviseren en weet je waar je aan toe bent.
  • Beschikbaar in Groningen, Assen, Leeuwarden

   

  Hele Dagopleiding BE

  € 695

  • Ongeveer 6 uur rijles
  • Inclusief praktijkexamen aansluitend aan de lessen
  • Inclusief lunch in de middagpauze

  Halve dagopleiding BE

  € 525

  • Ongeveer 3 uur rijles
  • Inclusief praktijkexamen aansluitend aan de lessen

   

  Losse producten

  Rijles BE (per 50 minuten) € 65
  Rijles BE (per 60 minuten) € 78
  Intake BE (100 minuten) € 95
  Praktijkexamen BE € 350

   

 • Cursusdata

  Op dit moment is deze cursus niet beschikbaar voor open inschrijving. Natuurlijk kunnen wij deze cursus op verzoek voor u inzetten (afhankelijk van voldoende deelnemers). Neem gerust even contact met ons op via telefoonnummer 050 311 58 44.

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint