Tractor (T)-Rijbewijs halen?

Snel aan het werk met onze korte praktijkopleidingen.

Bel mij voor adviesInschrijven voor proefles

Het tractor (T)-Rijbewijs

Het nieuwe T-rijbewijs is vanaf 1 juli 2015 verplicht voor bestuurders (vanaf 16 jaar) van land- en bosbouwtractors (LBT) en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS) als zij op de openbare weg komen. Het T-rijbewijs bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen.

Theorie-opleiding

Om in het bezit te komen van het tractor rijbewijs moet je eerst slagen voor het theorie-examen bij het CBR. Je mag al theorie-examen doen wanneer je 15,5 jaar oud bent. Het tractor theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 38 goed moet hebben om te slagen.

Praktijk-opleiding

Deelnemers weten vaak nog beter dan hun instructeur hoe ze een tractor moeten bedienen en gebruiken op het land. Echter gaat het bij de praktijklessen niet zozeer om de bediening, maar om het veilig en verantwoord deelnemen aan het verkeer met een tractor met aanhanger. En daar ligt de uitdaging! De praktijkopleiding is kort, snel en examengericht zodat jij op het CBR praktijkexamen aan de examinator kan laten zien dat je veilig aan het verkeer kan deelnemen. Houd er rekening mee dat alleen ervaring op het land vaak onvoldoende is om in enkele lessen het rijbewijs te halen! Tijdens de rijlessen ga je het verkeer. Verkeersinzichtelijk rijden staat dus centraal tijdens de lessen.


Tractor theoriepakket (incl. examen)

Bij Oosterpoort heb je keuze uit het lesmateriaal van Vekabest (Online Cursus + Examentraining) of van Smit (Boek + Online Examentraining). zodat je goed voorbereidt bent op het CBR theorie-examen. Wij reserveren jouw theorie-examen op een CBR locatie naar keuze.

Meer informatie € 125

Proefles Tractor

Maak kennis met onze Claas Tractor en onze instructeurs. Na deze 2 uur durende proefles krijg je een advies op maat over het te verwachten aantal lessen om je praktijkexamen te halen.
 

Meer informatie € 125


T-Rijbewijs Praktijkpakket - 18uur

Dit praktijkpakket bestaat uit 18 uur praktijkles en praktijkexamen bij het CBR. Kies je voor dit pakket, dan heb je al ruime ervaring op een tractor en uitgebreide verkeerskennis. 

Meer informatie € 1695

T-Rijbewijs Praktijkpakket - 22uur

Dit praktijkpakket bestaat uit 22 uur praktijkles en praktijkexamen bij het CBR. Kies je voor dit pakket, dan heb je enige ervaring op een tractor en de nodige verkeerskennis.

Meer informatie € 1995


T-Rijbewijs Praktijkpakket - 25uur

Dit praktijkpakket bestaat uit 25 uur praktijkles en praktijkexamen bij het CBR. Kies je voor dit pakket, dan heb je al wel eens op een tractor gereden, maar verder weinig ervaring.

Meer informatie € 2195

© 2020 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint