De eerste stap voor het halen van je C1 rijbewijs

Oosterpoort heeft een eigen Arbo-arts die de keuringen voor het C1 rijbewijs verzorgt

Direct plannen
 • Medische Keuring voor Beroepsopleidingen

  Wil je het chauffeursdiploma halen voor de taxi of ga je een grootrijbewijs halen (vrachtwagen of bus), dan moet je medisch gekeurd worden. Hieronder staat welke stappen je moet volgen.

  Beroepschauffeurs: Vrachtwagen, Bus
  Rijbewijs C, C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E

  Wil je een van bovenstaande rijbewijzen halen óf verlengen? Dan moet je elke vijf jaar een gezondheidsverklaring invullen. De gezondheidsverklaring vul je online in op mijn.cbr.nl.

  Stappenplan medische keuring vrachtwagen / bus:

  1. Vul je gezondheidsverklaring in op mijn.cbr.nl

   Binnen 5 werkdagen ontvang je bericht (keuringsverslag) van CBR. Dit bericht komt te staan in het portaal op mijn.cbr.nl Print dit uit (inclusief alle bijlagen).
    
  2. Maak een afspraak voor een medische keuring bij een gecertificeerd bedrijfsarts. Neem alle documenten die je van CBR hebt geprint mee. 

   De mogelijke keuringsdata kan je vinden onder het tabblad cursusdata. U kan ons ook bellen om een afspraak te maken. Telefoonnummer: 050 31 31 330.

   Duurt het te lang voordat je gekeurd kan worden bij Oosterpoort, dan kan je ook een afspraak maken bij een van onderstaande gecertificeerde bedrijfsartsen in de regio.

   - Quintus Five: www.quintusfive.com
   - Medity Medische Diensten: www.medity.nl
    
  3. De arts onderzoekt je algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid en vult het keuringsverslag en andere formulieren in.
    
  4. Bent je onder behandeling van een specialist voor een gezondheidsprobleem, en heeft het CBR aangegeven dat er een rapport van de specialist nodig is? Ga dan langs bij je eigen specialist voor dit rappoort en stuur deze direct mee met het keuringsverslag.
    
  5. Stuur alle gevraagde informatie naar:
   CBR,
   t.a.v. medische administratie Gezondheidsverklaring
   Postbus 1062
   2280 CB Rijswijk
    
  6. Het CBR beoordeelt alle informatie en (via Mijn CBR) ontvang je binnen 4 weken bericht over je gezondheidsverklaring.

   Is alles goed, dan ontvang je een verklaring van geschikheid. Er kan nu een praktijkexamen voor je gereserveerd worden.

   Als het nodig is verwijst CBR je door naar een medisch specialist met een verwijsbrief. Het onderzoek van de specialist wordt ook naar het CBR gestuurd. Hierin geeft hij advies of je gezond genoeg bent om te rijden. Het zou ook kunnen dat het CBR wil dat je een rijtest gaat doen.

   

  Verklaring van geschiktheid

  Na de keuring door de arts (en eventueel een speciallist) ontvang je van het CBR bericht of er een verklaring van geschiktheid wordt afgegeven. Over het algemeen ontvang je de verklaring van geschiktheid binnen 2 tot 4 weken na de medische keuring. Oosterpoort adviseert om de medische keuring in het begin van je opleidingstraject te reserveren om vertraging te voorkomen. Zonder verklaring van geschiktheid kunnen wij geen praktijkexamen voor je reserveren. In sommige gevallen kan de doorlooptijd oplopen tot 4 maanden of langer.


  Medibus pas

  Touringcarchauffeurs hebben soms een medibus pas nodig. Hiermee kunnen ze in Europe onderweg aantonen dat ze aan de medische normen voldoen om een bus/touringcar te besturen. Deze pas krijg je van de arts als je geslaagd bent voor het D-rijbewijs. Geeft dus na je praktijkexamen D even door aan onze administratie dat je de medibus wilt ontvangen. Wij zorgen dan dat de arbo-arts deze voorje aanmaakt en aan opstuurt. Op deze manier loopt de geldigheid van de pas gelijk met de vervaldatum van je rijbewijs.

 • Cursusdata

  Op dit moment is deze cursus niet beschikbaar voor open inschrijving. Natuurlijk kunnen wij deze cursus op verzoek voor u inzetten (afhankelijk van voldoende deelnemers). Neem gerust even contact met ons op via telefoonnummer 050 311 58 44.

 • Tarieven

  Per 1 januari 2023

  Medische Keuring (Taxi, C, CE, D, DE, C1, C1E)

  € 77,50

  • Keuring door Arbo-arts van Oosterpoort
  • Ook geschikt wanneer je je rijbewijs moet verlengen

  Gezondheidsverklaring (schriftelijk)

  € 55

  • LET OP: Je moet eerst de gezondheidsverklaring invullen en opsturen naar het CBR
   Pas met bericht van het CBR kan je naar de keuringsarts. Vul de gezondheidsverklaring dus tijdig in!
  • Ons advies is de gezondheidsverklaring online in te vullen op mijn.cbr.nl
   De kosten voor het digitaal invullen van de gezondheidsverklaring zijn lager dan de schriftelijke versie.
   Een uitgebreide instructie over het invullen van de gezondheidsverklaring staat op www.oosterpoort.nl/gezondheidsverklaring

  Medibus PAs

  € 15

  • Je ontvangt deze pas nadat je geslaagd bent voor het busrijbewijs
  • Geef daarom even door aan onze administratie dat je geslaagd bent.
 • Subsidies voor de opleiding Voor het rijbewijs C1

  Voor de opleiding voor het rijbewijs C1 (camper / ambulance) zijn diverse subsidies beschikbaar. Als gecertificeerd opleider kunnen wij u begeleiden bij het aanvragen van deze subsidies. Of u in aanmerking komt voor subsidie, is afhankelijk van uw situatie en de branche waarin u werkzaam bent. De belangrijkste subsides en financieringsmogelijkheden zijn:


  0% BTW TARIEF

  Oosterpoort Opleidingen is één van weinige opleiders die zich op kwaliteit hebben laten toetsen door het CRKBO (Centraal Register Korte Beroepsopleidingen). De genoemde opleiding valt hierdoor voor particulieren onder het gunstige BTW tarief van 0%. U bespaart niet alleen op de kosten van uw opleiding maar u bent ook verzekerd van een betrouwbare opleider!

   Meer informatie over het CRKBO

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint