Tractor-T-rijbewijs-theorie

Tractor Theorie

Je T-rijbewijs halen begint bij de theorie. Met ons theoriepakket ben je snel geslaagd!

Bel mij voor adviesTheoriepakket aanvragen
 • Lesmateriaal Tractor

  T-rijbewijs-online-theoriecursusBij Oosterpoort Opleidingen heb je keuze uit het theorie-materiaal van uitgever Vekabest of Uitgever Smit voor het leren voor het Tractor Theorie-examen

  Tractor Speedtheorie van Vekabest

  Deze speedtheorie voor het T-rijbewijs bestaat uit 11 korte hoofdstukken die je online door loopt. Aan het eind van elk hoofdstuk krijg je een toets met vragen die lijken op het echte CBR theorie-examen voor het T-rijbewijs. Je hebt, na activatie, 3 maanden toegang tot deze opleiding. Aan het eind van de speedtheorie opleiding heb je nog 7 uur toegang tot 10 complete en realistische oefenexamens, ter voorbereiding op je theorie-examen.

  Je krijgt van Oosterpoort een e-mail toegestuurd met een link en een inlogcode waarmee je direct kan beginnen met leren.

  Tractor Boek + Online Examentraining van Smit

  Het boek van Smit bevat alle leerstof om het nieuwe CBR T-theorie-examen met succes af te ronden. Het wordt geleverd inclusief toegang tot digitale examentraining. Als extra is hierbij het onderdeel Gevaarherkenning  toegevoegd, waarmee getraind kan worden op herkenning en handelen bij gevaarlijke situaties, wat tijdens het praktijkexamen ook getoetst zal worden.

   

  CBR Theorie-examen

  In overleg plannen wij het theorie-examen tractor voor je bij één van de CBR locaties in Nederland. Je mag examen doen vanaf 15,5 jaar. Als je geslaagd bent dan is de uitslag 1,5 jaar geldig en moet je dus binnen 1,5 jaar praktijkexamen doen. Het theorie-examen gaat over verkeersregels, verkeersinzicht en kennis van het voertuig.

  Voorbeeldvraag:

  Een voorbeeld van een vraag die je kan verwachten op het CBR tractor theorie-examen:

  Wat is de maximumsnelheid voor LBT’s en MMBS’en?

  • A – 40 km/u binnen de bebouwde kom en 50 km/u buiten de bebouwde kom
  • B – 25 km/u binnen de bebouwde kom en 25 km/u buiten de bebouwde kom
  • C – 25 km/u binnen de bebouwde kom en 50 km/u buiten de bebouwde kom.

  Op het theorie-examen krijg je 50 vragen waarvan je tenminste 38 vragen goed moet beantwoorden.

  Theoriepakket aanvragen

 • Tarieven Tractor (T)-rijbewijs

  ONDERSTAANDE TARIEVEN ZIJN EXCLUSIEF BTW VOOR BEDRIJVEN. PARTICULIEREN EN INSTELLINGEN DIE GEEN BTW KUNNEN TERUGVORDEREN ZIJN BIJ OOSTERPOORT VRIJGESTELD VAN BTW.

  Theoriepakket T-rijbewijs (Keuze uit Vekabest of Smit)

  € 125,-

  • Keuze uit lesmateriaal en examentraining van Vekabest (online) of Smit (boek + online)
  • Theorie-examen T-rijbewijs

  Theoriepakket aanvragen

  Praktijkpakket - 18 lessen & examen

  € 1695,-

  • 18 praktijklessen tractor (60 minuten per les)
  • 1 praktijkexamen T bij CBR

  Inschrijven voor dit pakket

  Praktijkpakket - 22 lessen & examen

  € 1995,-

  • 22 praktijklessen tractor (60 minuten per les)
  • 1 praktijkexamen T bij CBR

  Inschrijven voor dit pakket

  Praktijkpakket - 25 lessen & examen

  € 2195,-

  • 25 praktijklessen tractor (60 minuten per les)
  • 1 praktijkexamen T bij CBR

  Inschrijven voor dit pakket

  Losse producten

  Speedcursus tractor theorie + online examentraining (Vekabest) € 65
  Theorieboek + online examentraining tractor (Smit) € 65
  Theorie-examen tractor bij het CBR € 69,50
  Praktijkles tractor (60 minuten) € 77,50
  Proefles tractor (120 minuten) € 125,-
  Praktijkexamen tractor € 395,-
 • Subsidies voor het T-rijbewijs

  Voor de opleiding voor het T-rijbewijs zijn diverse subsidies beschikbaar. Als gecertificeerd opleider kunnen wij u begeleiden bij het aanvragen van deze subsidies. Of u in aanmerking komt voor subsidie, is afhankelijk van uw branche en situatie. De belangrijkste subsides en financieringsmogelijkheden zijn:


  Colland

  Colland komt tegemoet in kosten T-Rijbewijs

  Logo Colland

  Vanaf 1 september kunnen werknemers in de sectoren Dierhouderij, Paddenstoelen en Open Teelten een tegemoetkoming aanvragen in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs. De invoering van het T-rijbewijs heeft grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van de agrarische ondernemers.

  De signalen die de LTO-organisaties hierover hebben ontvangen zijn opgepakt. In overleg met FNV en CNV Vakmensen is gezocht naar een mogelijkheid om de kosten voor het behalen van de T-rijbewijs enigszins te drukken.

  Cursusgroepenregeling

  De subsidie voor het T-rijbewijs is onderdeel van de cursusgroepenregeling. Werknemers kunnen de subsidie aanvragen in CAS, het digitale administratiesysteem van het fonds Colland Arbeidsmarkt. Het gaat hier om een eenmalige vergoeding van kosten die zijn gemaakt voor het behalen van het T-rijbewijs.

  Verschillende voorwaarden

  De subsidieregeling loopt door tot en met 1 september 2017. Gemaakte kosten vóór 1 september 2016 komen niet in aanmerking voor subsidie. De genoemde sectoren hanteren verschillende voorwaarden wat betreft de vergoedingspercentages en maximale hoogte van de vergoeding per werknemer.

  Meer informatie over deze subsidieregeling?

  Bezoek de website van Colland


   

  Teruggave opleidingskosten via Aangifte inkomstenbelasting

  De kosten voor de opleiding tot vrachtwagen-, tractor- en buschauffeur kan je opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting (reiskosten niet). De eerste € 250,- is voor eigen rekening en het maximum op te geven bedrag is € 15.000. De meeste mensen vallen in de 42% belastingschaal en kunnen dus 42% van de opleidingskosten terugkrijgen. Heb je in het jaar dat je de opleiding hebt gedaan geen inkomen gehad, dan kan je een negatieve aangifte doen zodat je de opleidingskosten kan verrekenen met een volgend jaar waarin je wel inkomen hebt.

  Laat jouw specifieke situatie altijd beoordelen door een belastingdeskundige of door de belastingdienst.


  0% BTW tarief

  Oosterpoort Opleidingen is één van weinige opleiders die zich op kwaliteit hebben laten toetsen door het CRKBO (Centraal Register Korte Beroepsopleidingen). De genoemde opleiding valt hierdoor voor particulieren onder het gunstige BTW tarief van 0%. U bespaart niet alleen op de kosten van uw opleiding maar u bent ook verzekerd van een kwalitatief uitstekende en betrouwbare opleider!

   

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint