Home  ›  

Motor- of vrachtwagenrijinstructeur worden? Wij betalen jouw opleiding!

12 september 2023

Oosterpoort Opleidingen is op zoek naar nieuwe collega’s. In het bijzonder nieuwe collega’s die opgeleid willen worden tot rijinstructeur voor de motor of rijinstructeur voor de vrachtwagen.  

Wanneer je motorinstructeur of vrachtwageninstructeur wilt worden moet je ten eerste in het bezit zijn van je instructeursbewijs voor de auto (WRM certificaat B), dit is de basis. Ben je in het bezit van dit instructeursbewijs? Dan kunnen wij je binnen enkele maanden verder opleiden tot vrachtwageninstructeur of motorinstructeur. 

In het bezit van WRM B?

Ben je al in het bezit van WRM B en wil je vrachtwagen of motor-instructeur worden? Neem dan direct contact met ons op door te mailen naar Willem Takens

Nog niet in het bezit van WRM B?

Daar kunnen wij voor zorgen! Samen met het ROC Noorderpoort Groningen starten wij op 31 oktober 2023 met de WRM+ opleiding. Tijdens deze uitgebreide opleiding tot rijinstructeur op de auto behaal je in ongeveer 8 maanden je WRM B certificaat. Na afronding van deze opleiding kan je dus aan het werk als auto instructeur. Wanneer je in het bezit bent van het WRM B certificaat, dan word je intern bij onze rijschool opgeleid tot instructeur voor de vrachtwagen (WRM C) of motor (WRM A).  

Wat is WRM+?

We noemen deze opleiding de WRM + opleiding omdat je, anders dan bij andere opleiders, veel meer ervaring op doet bij een echte rijschool. Naast dat je één dag in de week naar school gaat, loop je ook nog ongeveer 8 uur per week stage bij ons bedrijf. 

Duur, data en locatie

De opleiding tot rijinstructeur auto (WRM B) duurt in totaal 30 weken (ongeveer 8 maanden). Deze opleiding volg je op het ROC Noorderpoort Groningen. Gedurende deze periode ga  je één dag per week naar school, waar intensieve theoretische en praktische trainingen worden verzorgd. Je krijgt de mogelijkheid om in een professionele omgeving te leren en te oefenen, samen met medestudenten die dezelfde passie voor het lesgeven in autorijden delen.  

Naast een vaste lesdag op school zal je ongeveer 8 uur per week stagelopen bij Oosterpoort Opleidingen. Tijdens deze stageperiode werk je nauw samen met ervaren rijinstructeurs en krijg je de kans om de theorie in de praktijk toe te passen. Je zult rijlessen observeren, meelopen met instructeurs, meelopen op kantoor en zelfs de gelegenheid krijgen om actief instructie te geven aan leerlingen. Deze praktijkervaring is van onschatbare waarde en stelt je in staat om jouw vaardigheden als rijinstructeur verder te ontwikkelen. 

 • De lesdagen zijn op dinsdag van 09:00 - 16:00 uur in Groningen (Noorderpoort Bornholmstraat)
 • Het betreft 30 lesweken, start op 31 oktober 2023 en eindigt op 25 juni 2024 (elke dinsdag met uitzondering van vakanties/feestdagen 
 • De 8 uur stage per week is in overleg in te plannen bij Oosterpoort Opleidingen Groningen, Assen of Leeuwarden 

Toelatingseisen

 • Diploma: Om toegelaten te worden, dien je te beschikken over een schooldiploma op minimaal het niveau VMBO theoretische of gemengde leerweg. Een vergelijkbaar Nederlands of buitenlands diploma wordt ook geaccepteerd. Let op: dit diploma moet eerst beoordeeld worden door een deskundige instantie. Indien je niet in het bezit bent van het juiste diploma, kun je een Geschiktheidstest afleggen.
 • Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn
 • Je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B
 • Je bent woonachtig in de provincie Groningen, Drenthe of Friesland
 • Voor deze cursus heb je een geldige VOG nodig die niet ouder is dan 6 maanden.

Herken jij jezelf in de volgende eigenschappen?

 • Je bent gepassioneerd motorrijder of (ervaren) vrachtwagenchauffeur en je bent toe aan een nieuwe stap
 • Je wilt graag jouw kennis, ervaring en enthousiasme overbrengen op de volgende generatie 
 • Je bent geduldig, sociaal en kan je jouw communicatie goed afstemmen op verschillende soorten leerlingen

Dan is het werk als rijinstructeur misschien wel iets voor jou!

Ons aanbod

 • Wij betalen jouw complete instructeursopleiding bestaande uit: 
  • WRM-B opleiding bij ROC Noorderpoort 
  • Interne opleiding bij Oosterpoort Opleidingen tot motor- of vrachtwageninstructeur 
 • Na afronding van de opleiding een uitdagende baan bij Oosterpoort Opleidingen (32 tot 40uur) in een groeiend bedrijf met doorgroeimogelijkheden 
 • Je werk als instructeur, niet als planner of administrateur! 

Ben je geinteresseerd?

Ben je geïnteresseerd? Dan kan je solliciteren op deze functie door je CV + motivatiebrief te mailen naar willem@oosterpoort.nl. Dit kun je doen tot uiterlijk dinsdag 17 oktober 2023.

Kom naar onze Meet & Greet op vrijdag 29 september 2023. Tijdens dit evenement zullen we de volledige opleiding toelichten en kan je kennismaken met het ROC Noorderpoort. 

Selectieprocedure

Wij zullen ontvangen sollicitaties beoordelen op basis CV + motivatiebrief. Hieruit wordt een eerste selectie gemaakt. Vervolgens wordt een rijvaardigheidstest gepland en een gesprek met directie en teamleider. Ook zal worden gecontroleerd of je voldoet aan de toelatingseisen en eigenschappen. 

Aanvullende informatie

Meer informatie over deze opleiding vind je op de website van het ROC Noorderpoort. 

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint