Informatie over de Gezondheidsverklaring / Medische Keuring

Voor de meeste rijbewijzen die je kan halen moet je een gezondheidsverklaring invullen. De gezondheidsverklaring is een lijst met vragen over jouw gezondheid. Het CBR beoordeelt hiermee of je geestelijk en lichamelijk geschikt bent om te rijden. Het CBR geeft dan een verklaring van geschiktheid af. Zonder verklaring van geschiktheid kunnen wij geen praktijkexamen voor je reserveren. De gezondheidsverklaring kan online invullen op mijn.cbr.nl. 

Vul je gezondheidsverklaring zo snel mogelijk in zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt. In sommige gevallen kan de uitslag tot 4 maanden op zich laten wachten.


Beroepschauffeurs: Vrachtwagen (C, C1, CE, C1E) of Bus (D, D1, DE, D1E)

Wil je een van bovenstaande rijbewijs halen óf verlengen? Dan moet je elke vijf jaar een gezondheidsverklaring invullen. De gezondheidsverklaring vul je online in op mijn.cbr.nl.

Stappenplan keuren voor beroepschauffeurs:

 1. Vul je gezondheidsverklaring in op mijn.cbr.nl

  Binnen 5 werkdagen ontvang je bericht (keuringsverslag) van CBR. Dit bericht komt te staan in het portaal op mijn.cbr.nl Print dit uit (inclusief alle bijlagen).
   
 2. Maak een afspraak voor een medische keuring bij een gecertificeerd bedrijfsarts. Neem alle documenten die je van CBR hebt geprint mee. 

  Oosterpoort opleidingen heeft een eigen gecertificeede bedrijfsarts die de rijbewijskeuringen verzorgt. Kijk voor de mogelijke keuringsdata op deze pagina, of bel ons op 050 31 31 330

  Duurt het te lang voordat je gekeurd kan worden bij Oosterpoort, dan kan je ook een afspraak maken bij een van onderstaande gecertificeerde bedrijfsartsen in de regio.


  - Medical Consultancy: www.m-c-w.nl
  - Quintus Five: www.quintusfive.com
  - Medity Medische Diensten: www.medity.nl
   
 3. De arts onderzoekt je algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid en vult het keuringsverslag en andere formulieren in.
   
 4. Ben je onder behandeling van een specialist voor een gezondheidsprobleem, en heeft het CBR aangegeven dat er een rapport van de specialist nodig is? Ga dan langs bij je eigen specialist voor dit rappoort en stuur deze direct mee met het keuringsverslag.
   
 5. Stuur alle gevraagde informatie naar:
  CBR,
  t.a.v. medische administratie Gezondheidsverklaring
  Postbus 1062
  2280 CB Rijswijk
   
 6. Het CBR beoordeelt alle informatie en (via Mijn CBR) ontvang je binnen 4 weken bericht over je gezondheidsverklaring.

  Is alles goed, dan ontvang je een verklaring van geschikheid. Er kan nu een praktijkexamen voor je gereserveerd worden.

  Als het nodig is verwijst CBR je door naar een medisch specialist met een verwijsbrief. Het onderzoek van de specialist wordt ook naar het CBR gestuurd. Hierin geeft hij advies of je gezond genoeg bent om te rijden. Het zou ook kunnen dat het CBR wil dat je een rijtest gaat doen.

CBR Video: Gezondheidsverklaring invullen

Instructie Mijn CBR: Gezonheidsverklaring invullen


Autorijbewijs, Auto + Aanhanger, Motorrijbewijs of Tractorrijbewijs
(Rijbewijs B, BE, A, T)

Wil je je autorijbewijs, auto met aanhanger rijbewijs, motorrijbewijs of tractorrijbewijs halen?  Dan moet je een gezondheidsverklaring invullen. De gezondheidsverklaring vul je online in op mijn.cbr.nl

Stappenplan:

 1. Vul je gezondheidsverklaring in op mijn.cbr.nl
   
 2. Ben je gezond (alle vragen met 'nee' beantwoord), dan krijg je vrijwel gelijk bericht in het portal van mijn.cbr.nl

  Heeft het CBR op basis van de ingevulde gezondheidsverklaring onvoldoende informatie om te beoordelen of je rijgeschikt bent, dan ontvangt je van CBR bericht wat je moet doen. Dit kan zijn:

  - Aanvullende informatie van een arts aanleveren
  - Doorverwijzing naar een medisch specialist
  - Een uitnodiging om een rijtest te doen

Wanneer moet ik een gezondheidsverklaring invullen?


Heeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint