Code95 | Verplicht voor alle beroepschauffeurs.

- Cursus in Groningen / Assen
- Mogelijk in 1 week
- Voordelig pakket
- Ervaren instructeurs

Informatie aanvragen

NASCHOLING (CODE95) VERPLICHT VOOR BEROEPSCHAUFFEURS

Werkt u als vrachtwagenchauffeur of buschauffeur en gebruikt u uw rijbewijs C of D voor commerciële doeleinden? Dan hebt u Code95 op uw rijbewijs nodig. Om uw Code95 geldig te houden moet u elke 5 jaar 35 uur nascholing volgen. U kan deze nascholing zelf invullen met verschillende cursussen. Van de 35uur scholing moet ten minste 7 uur praktijktraining zijn. 

Code95 elke week te halen

Oosterpoort is de grootste opleider in Noord Nederland voor Code95. Met onze nieuwe en ruime locatie in Assen en uitbreiding van onze leslokalen in Groningen kan u vrijwel elke week Code95 halen

Code95 Cursuskalender

Kijk voor een volledig overzicht van onze Code95 cursussen in onze cursuskalender. 


Direct naar Code95 Cursuskalender

 

 Code95 Praktijktrainingen

Cursus Uren
W01-1 Het Nieuwe Rijden 7 praktijk
W02-1 Rijoptimalisatie 7 praktijk
W06-1 Chauffeur LZV 7 praktijk
W01-1 DAF HNR Training 7 praktijk

Ga naar praktijktrainingen


Voorbeeld Code95 pakket

Om te voldoen aan de volledige nascholing (Code95) moet u 35uur aan trainingen volgen waarvan tenminste 1 praktijktraining. Een voorbeeld van een volledige nascholing Code95, U volgt de volgende cursussen:

  • Lading Zekeren - 7uur theorie
  • VCA Basis - 7 uur theorie
  • Leefstijl - 7uur theorie
  • Digitale Tachograaf - 7uur theorie
  • Rijoptimalisatie (E-learning) - 7uur praktijk
Bovenstaande cursussen voldoen aan de 35uur nascholing.

Ga naar Code95 pakket


Vrijstellingen Code95

In een aantal gevallen hebt u vrijstelling van Code95. Op de website van de controlerende instantie ILT kan u een compleet overzicht van de vrijstellingen vinden. Er gelden bijvoorbeeld vrijstellingen voor politie, brandweer en ambulance chauffeurs, defensie medewerkers, monteurs en lesvoeruigen. Daarnaast is er vrijstelling voor Code95 mogelijk als u niet commercieel vervoer doet (privégebruik) of dat de hoofdactiviteit van uw werkzaamheden niet rijden is. Een volledig overzicht van de vrijstellingen vindt u hier.

Code95 E-learning

Code95 halen door middel van E-learning is de nieuwste een meest efficiënte manier van het behalen van uw Code95. U haalt per module 7 uur voor uw Code95, terwijl u maar 2,5 tot 3 uur bij ons in de klas zit. De overige uren maakt u thuis achter uw computer in uw eigen tijd.


Geboren voor 1 juli 1955?

Bent u geboren voor 1 juli 1955 en heb je Code95 'gekregen'? Let op! Op 1 april 2020 vervalt je Code95 alsnog. Wilt u na deze datum nog beroepsmatig blijven rijden, dan moet u tijdig alsnog Code95 behalen door nascholing te volgen. Volg daarom zo snel mogelijk uw cursussen.

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint