Gevaarlijke Stoffen

ADR Certificaat halen voor Code95?

Bij Oosterpoort elke maand een ADR cursus Basis, Tank en Klasse 1 & 7.

Informatie aanvragenDirect inschrijven

ADR certificaat: verplicht bij gevaarlijke stoffen

Om gevaarlijke stoffen veilig te vervoeren, is een groot aantal regels opgesteld. Deze regels gelden zowel nationaal als internationaal en zijn vastgelegd in het ADR. Het ADR is de Europese overeenkomst met betrekking tot het internationaal vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. ADR is de (Franse) afkorting van “Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route”.

Het is van belang dat chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren weten wat ze moeten doen - en soms niet moeten doen als het een keer mis gaat. Om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren hebben chauffeurs in ieder geval een certificaat ADR Basis nodig voor stukgoed. Dit certificaat kan worden aangevuld met de specialisatie Tank (wanneer u rijdt met een tankauto) en/of de specialisatie Klasse 1 (explosief) of Klasse 7 (radioactief).

Planning ADR verlengingscursussen & Code95

Omdat de examens voor de initiële en verlengingsopleiding ADR weinig verschillen bied Oosterpoort standaard geen aparte herhalingscursussen voor ADR aan. Kandidaten volgen bij Oosterpoort de initiële ADR opleiding (tegen gereduceerd tarief) en maken het herhalings examen. Deze planning heeft belangrijke voordelen:

  • Er is meer tijd tijdens de cursus om de stof te behandelen
  • De kans op slagen voor het ADR examen is groter
  • U kan extra punten halen voor uw Code95

ADR Basis

Om gevaarlijke stoffen te vervoeren heb je in ieder geval het ADR basis certificaat nodig. Het ADR basis certificaat betreft het vervoer van stukgoed. Haal snel je ADR Basis certificaat bij Oosterpoort.

✓ 14 uur Code95 (theorie)
€ 125,- SOOB subsidie op deze cursus!Meer informatie € 450

ADR Basis + Tank

Je ADR Basis certificaat kan je aanvullen met de specialisatie Tank. Deze specialisatie heb je nodig als je bijvoorbeeld met een tankwagen rijdt waarmee meer dan 1000 liter gevaarlijke stoffen worden vervoerd.

✓ 21 uur Code95 (theorie)
€ 125,- SOOB subsidie op deze cursus!Meer informatie € 625


ADR Basis + Tank + Klasse 1&7

Sommige chauffeurs hebben voor specifieke doeleinden naast hun ADR Basis ook de specialisaties Klasse 1 (explosieve stoffen) en Klasse 7 (radioactieve stoffen nodig.

✓ 28 uur Code95 (theorie)
€ 125,- SOOB subsidie op deze cursus!Meer informatie € 795

ADR Basis verlenging

Het ADR Basis certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. Is je certificaat bijna verlopen? Zorg dan dat je tijdig een ADR verlengingsopleiding volgt en verlengingsexamen haalt.

✓ 14 uur Code95 (theorie)
€ 75,- SOOB subsidie op deze cursus!Meer informatie € 350


ADR Basis + Tank verlenging

Heb je de specialisatie Tank gehaald bij je ADR en is deze bijna verlopen? Zorg dan dat je tijdig een ADR verlengingsopleiding volgt en de examens haalt zodat je je werk kan blijven doen.

✓ 21 uur Code95 (theorie)
€ 90,- SOOB subsidie op deze cursus!Meer informatie € 495

ADR Basis + Tank + Klasse 1&7 verlenging

Ben je in het bezit van de ADR Klassen 1 & 7 en is deze bijna verlopen? Zorg dan dat je tijdig een ADR verlengingsopleiding volgt en de examens haalt zodat je je werk kan blijven doen.

✓ 28 uur Code95 (theorie)
€ 120,- SOOB subsidie op deze cursus!Meer informatie € 650

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint