Home  ›  Theoriecursussen  ›  Vaarbewijs

Vaarbewijs Oosterpoort Groningen

Klein Vaarbewijs 1 halen?

Met onze examengerichte theoriecursus ga jij zeker slagen voor het Klein Vaarbewijs 1 examen.

Informatie aanvragen Direct inschrijven

Snel slagen voor je klein vaarbewijs met onze theoriecursus

Wil je varen met een boot? Dan heb je in veel gevallen een Klein Vaarbewijs nodig. Of je een Klein Vaarbewijs nodig hebt is afhankelijk van de afmetingen en/of snelheid van de boot. Zo heb je een klein Vaarbewijs nodig wanneer je een jetski, rubberboot of motorboot bestuurt die sneller kan dan 20 km/u. Daarnaast heb je ook een Klein Vaarbewijs nodig wanneer je een pleziervaartuig bestuurt met een lengte van 15 tot 25 meter. Gebruik je een boot bedrijfsmatig, dan heb je een Klein Vaarbewijs nodig wanneer je boot tussen de 15 en 20 meter lang is.

De meeste mensen hebben voldoende aan het Klein Vaarbewijs 1. Hiermee mag je varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer. Er mag wel gevaren worden op de Gouwzee. Het Klein Vaarbewijs 1 geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) for inland waters.


Theoriecursus Klein Vaarbewijs 1

Met onze theoriecursus voor het Klein Vaarbewijs 1 ga jij vol vertrouwen naar het examen.

  • Dagcursus of Avondcursus
  • Inclusief lesmateriaal

Meer informatie 150

Vaarbewijs Examen Reserveren

Per januari 2020 worden examens voor Klein Vaarbewijs afgenomen door het CBR. Voorheen was dit VAMEX. U kan het examen voor vaarbewijs (KV1) zelfstandig reserveren op de website van CBR (https://mijn.cbr.nl). U moet hier inloggen met DigiD.


© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint