Chauffeur LZV

Een economische combinatie. 

Je ziet ze steeds vaker. LZV combinaties. Oosterpoort is één van de voordeligste opleiders in Nederland! Haal snel je LZV certificaat.

Bel mij voor advies

De LZV vrachtwagen: een economische combinatie

LZV's (lange en zware voertuigen) zijn vrachtwagencombinaties die bestaan uit standaard voertuigen maar die langer en soms ook zwaarder mogen zijn dan volgens het Voertuigenregelement is toegestaan. Het gaat om combinaties met een maximaal treingewicht van 60 ton (normaal: 50 ton) en een maximale lengte van 25,25 meter (normaal 18,75 meter). LZV's zijn minder belastend voor het milieu en schelen in de drukte op de weg.

Voor het besturen van een LZV voertuig gelden specifieke regels. Je moet als chauffeur dan ook in het bezit zijn van een certificaat. Om dit certificaat te behalen leg je een examen af bij het CBR. Om examen te mogen doen moet je minimaal 5 jaar in het bezit zijn van het rijbewijs CE en je moet Code95 op het rijbewijs hebben staan.

Steeds meer landen stellen hun grenzen open

Onlangs heeft Duitsland bepaalde gebieden en ook België de grenzen opengesteld voor LZV's. De verwachting is dat de komende jaren steeds meer LZV combinaties op de weg komen. Wacht dus niet te lang en haal je LZV certificaat bij Oosterpoort. De opleiding kan meetellen voor Code95 praktijk.


2-daagse LZV opleiding - meest gekozen

Bij de 2-daagse LZV opleiding (incl. examen) word je door Oosterpoort gecombineerd met een tweede cursist. Naast dat je zelf achter het stuur zit, leer je ook van een ander. De opleiding kan voor 14 uur Code95 praktijk meetellen.

Meer informatie € 1275,-

1-daagse LZV opleiding

Tijdens de 1-daagse LZV opleiding rij je een volledige dag (of 2 dagdelen) met onze LZV combinatie. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen.
 

Meer informatie € 1375,-


LZV Oosterpoort Groningen

LZV Oosterpoort Groningen 2


© 2020 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint