Chauffeur LZV

Een economische combinatie. 

Je ziet ze steeds vaker. LZV combinaties. Oosterpoort is één van de voordeligste opleiders in Nederland! Haal snel je LZV certificaat.

Bel mij voor advies

De LZV vrachtwagen: een economische combinatie

LZV's (lange en zware voertuigen) zijn vrachtwagencombinaties die bestaan uit standaard voertuigen maar die langer en soms ook zwaarder mogen zijn dan volgens het Voertuigenregelement is toegestaan. Het gaat om combinaties met een maximaal treingewicht van 60 ton (normaal: 50 ton) en een maximale lengte van 25,25 meter (normaal 18,75 meter). LZV's zijn minder belastend voor het milieu en schelen in de drukte op de weg.

Voor het besturen van een LZV voertuig gelden specifieke regels. Je moet als chauffeur dan ook in het bezit zijn van een certificaat. Om dit certificaat te behalen leg je een examen af bij het CBR. Om examen te mogen doen moet je minimaal 5 jaar in het bezit zijn van het rijbewijs CE en je moet Code95 op het rijbewijs hebben staan.

Steeds meer landen stellen hun grenzen open

Onlangs heeft Duitsland bepaalde gebieden en ook België de grenzen opengesteld voor LZV's. De verwachting is dat de komende jaren steeds meer LZV combinaties op de weg komen. Wacht dus niet te lang en haal je LZV certificaat bij Oosterpoort. De opleiding kan meetellen voor Code95 praktijk.

TIP:
Heb je ruime ervaring met het rijden met een schamelaanhangwagen. Dan is de 1-daagse opleiding geschikt. Heb je weinig tot geen ervaring met een schamel aanhangwagen, boek dan een 2-daagse individuele opleiding LZV.


1-daagse LZV opleiding

De 1-daagse opleiding LZV is geschikt voor chauffeurs die ervaring hebben met het rijden met een schamel aanhanger.

Tijdens de 1-daagse LZV opleiding rij je een volledige dag (of 2 dagdelen) met onze LZV combinatie. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen (vaak op een 2e dag)

Deze opleiding kan voor 7uur Code95 praktijk meetellen.

Meer informatie € 1495

2-daagse LZV opleiding 

De 2-daagse opleiding LZV is geschikt voor chauffeurs die weinig ervaring hebben met een schamel aanhangwagen.

Tijdens de 2-daagse (individuele) opleiding is er veel extra tijd om te oefenen met het achteruit manoeuvreren met een LZV combinatie.

Deze opleiding kan voor 14 uur Code95 praktijk meetellen.
 

Meer informatie € 2195


LZV Oosterpoort Groningen

LZV Oosterpoort Groningen 2


© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint