Theoriecursus Buschauffeur

Met onze theoriecursus ga je slagen!

Elke maand theoriecursussen voor het busrijbewijs

Bel mij voor advies Direct inschrijven

 • Theorie opleiding

  Voordat je praktijkexamen kan doen voor je busrijbewijs moet je eerst theorie-examens halen. Als je het rijbewijs D met Code95 wilt halen doe je 3 theorie-examens (RV1, V2D, V3D). Als je vrijstelling hebt voor Code95 hoef je het examen V3D niet te doen.

  • Theorie-examen RV1 - Verkeer & Techniek
   • Dit examen bestaat uit 50 3-keuze vragen (A, B of C). 25 vragen over Techniek van touringcars en 25 vragen over verkeer. Van deze 50 vragen moet je er 40 goed beantwoorden. Dit examen gaat onder andere over de techniek van de bus, risico's van het besturen van een zwaar motorvoertuig, gedragsregels op de openbare weg, voorrang en verkeerstekens.

   Theorie-examen RV1 aanvragen

  • Theorie-examen V2D - Administratie Personenvervoer
   • Dit examen bestaat uit 50 3-keuze vragen (A, B of C). Van deze 50 vragen moet je er 40 goed beantwoorden. Het examen gaat onder andere over vervoerswetgeving, arbeidstijdenwetgeving, lading zekeren en risico's.

   Theorie-examen V2D aanvragen

  • Theorie-examen V3D - Administratie Personenvervoer Cases voor Code95 
   • Dit examen bestaat uit 3 cases met elk 15 vragen. In totaal dus 45 vragen waarvan je minimaal 36 vragen goed moet beantwoorden. Het examen gaat over dezelfde leerstof als het V2D examen.

   Theorie-examen V3D aanvragen

  Cursus of zelfstudie

  Je kan je voorbereiden op de theorie-examens door zelfstudie, maar voor de beste voorbereiding adviseren wij om een theoriecursus te volgen. Onze ervaren docenten bereiden je tijdens een uitgebreide theoriecursus optimaal voor op de verplichte examens. Stap voor stap wordt alle theorie uitgelegd, je hebt de mogelijkheid tot het stellen van vragen en je maakt oefenexamens. Samen met de andere studenten wordt de theorie uitgebreid besproken. Door het volgen van de theorie-cursus weet je vrijwel zeker dat je de gaat slagen, want 85 – 90% van de cursisten slaagt in 1 keer.

  Inschrijven voor de theoriecursus

  Lesmateriaal

  Oosterpoort heeft, samen met uitgever VekaBest, een complete set lesmateriaal samengesteld waarmee alle verplichte theorie-examens die horen bij de opleiding buschauffeur, kunnen worden gehaald. Deze set wordt gebruikt tijdens de theorie-cursus, maar is ook geschikt voor zelfstudie. 

  Naast drie theorieboeken bevat het lesmateriaal online examentrainingen waarmee je realistische examens kan oefenen zoals je die ook bij het CBR kunt verwachten.

  Theoriepakket bus aanvragen

  Het theorie-examen doe je bij het CBR

  Wanneer je de theorie goed hebt geleerd kan je examen doen bij het CBR. Het theorie-examen wordt door Oosterpoort voor je gereserveerd op een datum en CBR locatie naar keuze. Na reservering ontvang je een reserveringsbevestiging met reserveringsnummer per e-mail. Dit reserveringsnummer heb je nodig bij het CBR. Het theorie-examen maak je bij het CBR achter een computer met touchscreen. Je krijgt direct te zien of je geslaagd bent. 

 • tarieven

  Tarieven zijn exclusief BTW voor bedrijven. Particulieren zijn bij Oosterpoort Opleidingen vrijgesteld van BTW.

  Complete theoriecursus RV1 + V2D + V3D

  € 725,-

   

  • Cursus RV1 - Verkeer - 2,5 dagen
  • Cursus RV1 - Techniek - 2,5 dagen
  • Cursus V2D - Administratie - 2,5 dagen
  • Cursus V3D - Cases - 0,5 dag
  • Inclusief lunch bij elke dagcursus
   

  Losse producten

  Lesboeken met online examentraining 275,-
  CBR/CCV Examen RV1 - Verkeer en Techniek 69,50
  CBR/CCV Examen V2D - Administratie 69,50
  CBR/CCV Examen V3D - Administratie Cases 72,50
  Cursus RV1 - Verkeer 225,-
  Cursus RV1 - Techniek 225,-
  Cursus V2D - Administratie 225,-
  Cursus V3D - Administratie Cases 50,-

   

 • Subsidies voor de opleiding buschauffeur

  Voor de opleiding tot buschauffeur zijn diverse subsidies beschikbaar. Als gecertificeerd opleider kunnen wij je begeleiden bij het aanvragen van deze subsidies. Of je in aanmerking komt voor subsidie, is afhankelijk van je situatie en de branche waarin je werkzaam bent. De belangrijkste subsides en financieringsmogelijkheden zijn:


   

  Teruggave opleidingskosten via Aangifte inkomstenbelasting

  De kosten voor de opleiding tot buschauffeur kan je opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting (reiskosten niet). De eerste € 250,- is voor eigen rekening en het maximum op te geven bedrag is € 15.000. De meeste mensen vallen in de 42% belastingschaal en kunnen dus 42% van de opleidingskosten terugkrijgen. Heb je in het jaar dat je de opleiding hebt gedaan geen inkomen gehad, dan kan je een negatieve aangifte doen, zodat je de opleidingskosten kan verrekenen met een volgend jaar waarin je wel inkomen hebt.

  Laat jouw specifieke situatie altijd beoordelen door een belastingdeskundige of door de belastingdienst.


  0% BTW tarief

  Oosterpoort Opleidingen is één van weinige opleiders die zich op kwaliteit hebben laten toetsen door het CRKBO (Centraal Register Korte Beroepsopleidingen). De genoemde opleiding valt hierdoor voor particulieren onder het gunstige BTW tarief van 0%. U bespaart niet alleen op de kosten van uw opleiding maar u bent ook verzekerd van een betrouwbare opleider!

 • Cursusdata

  Op dit moment is deze cursus niet beschikbaar voor open inschrijving. Natuurlijk kunnen wij deze cursus op verzoek voor u inzetten (afhankelijk van voldoende deelnemers). Neem gerust even contact met ons op via telefoonnummer 050 311 58 44.

© 2020 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint