Home  ›  

Kan ik een rijles of Rijopleiding afzeggen of verplaatsen?

De volledige versie van onze Algemene Voorwaarden vind je hier

Artikel 6 - Annulering van een opleiding

Is de wettelijke bedenktijd vervallen óf is de opleiding reeds begonnen, dan kan de klant een opleiding annuleren met inachtneming van de volgende voorwaarden:

Annuleren van een opleiding

 1. Bij annulering van een reeds geplande opleiding is de klant het volgende verschuldigd:
  • 100% van de prijs bij annulering binnen 1 week voor aanvang van de opleiding
  • 75% van de prijs bij annulering binnen 2 week voor aanvang van de opleiding
  • 50% van de prijs bij annulering binnen 3 week voor aanvang van de opleiding
  • 25% van de prijs bij annulering binnen 4 week of langer voor aanvang van de opleiding
 2. Eenmaal op naam gereserveerde theorie- en/of praktijkexamens kunnen niet worden geannuleerd. Bij annulering is de klant verschuldigd:
  • 100% van de prijs van het betreffende examen
 3. Beschikbaar gesteld les- of onderwijsmateriaal dat op elektronische wijze is aangeboden kan niet worden teruggenomen door Oosterpoort Opleidingen.

Annuleren van praktijklessen

 1. Wanneer er sprake is van een dagopleiding inclusief een praktijkexamen - zoals dagopleiding BE, of dagopleiding bromfiets praktijk - dan gelden de annuleringsvoorwaarden van artikel 6.1.
 2. Losse praktijklessen voor het rijbewijs A, BA, B kunnen kosteloos worden geannuleerd indien annulering plaatsvindt minimaal 2 werkdagen (maandag t/m zaterdag) voor aanvang van de praktijkles.
 3. Losse praktijklessen voor het rijbewijs BE, C1, C1E, C, CE , D, DE, Taxi kunnen kosteloos worden geannuleerd indien annulering plaatsvindt minimaal 3 werkdagen (maandag t/m zaterdag) voor aanvang van de praktijkles.
 4. Er kunnen niet meer dan praktijklessen in een periode van één week worden geannuleerd.
 5. Bij te late annulering van praktijklessen of niet verschijnen wordt 100% van de prijs van de praktijkles in rekening gebracht.

De klant is deze kosten niet verschuldigd indien Oosterpoort Opleidingen voor aanvang van de opleiding de gereserveerde plaats heeft kunnen opvullen. Op Oosterpoort Opleidingen rust niet de verplichting zich daarvoor extra in te spannen.

Artikel 7 - Annuleren van een opleidingspakket

Een opleidingspakket is een door Oosterpoort Opleidingen samengestelde combinatie van opleidingsonderdelen, al dan niet met een bepaalde korting of ander voordeel voor de klant. Voorbeelden van een opleidingspakket zijn: Garantiepakket Auto, Bromfiets Praktijk & Theorie, Motorrijbewijs Pakket, Pakket Rijbewijs C of D, Code95 Pakket, Pakket Taxichauffeur.

Een opleidingspakket kan tussentijds - de opleiding is reeds gestart - worden geannuleerd met in achtneming van de volgende voorwaarden:

 1. Voor het annuleren van een opleidingspakket wordt € 25,- administratiekosten in rekening gebracht
 2. Voor het annuleren van reeds geplande opleidingen/opleidingsonderdelen die deel uit maken van een opleidingspakket, gelden de voorwaarden zoals bepaald in artikel 6
 3. Voor het annuleren van reeds geplande examens die deel uit maken van een opleidingspakket, gelden de voorwaarden zoals bepaald in artikel 6.2
 4. Voor het retourneren van lesmaterialen die deel uit maken van een opleidingspakket, gelden de voorwaarden zoals bepaald in artikel 6.3
 5. Voor het annuleren van reeds afgesproken praktijklessen die deel uit maken van een opleidingspakket, gelden de voorwaarden zoals bepaald in artikel 6.4 t/m 6.8

Eventuele tegoeden worden berekend door de reguliere losse tarieven van reeds afgenomen opleidingsonderdelen tezamen met de waarde van eventuele verstrekte kortingsbonnen op te tellen en deze van de prijs van het opleidingspakket af te halen.

De klant is deze kosten niet verschuldigd indien Oosterpoort Opleidingen voor aanvang van de opleiding de gereserveerde plaats heeft kunnen opvullen. Op Oosterpoort Opleidingen rust niet de verplichting zich daarvoor extra in te spannen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragen



Heeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint