Home  ›  

Wat is het verschil tussen AVB en AVD?

Het verschil tussen AVB en AVD zit hem in de locatie waar je oefent, met welke situaties je te maken hebt en met welk doel je oefent. Zo staat de AVB in het teken van voertuigbeheersing en de AVD in het teken van verkeersdeelneming.

  • AVB

Het eerste onderdeel van het motorrijbewijs is de AVB. Deze motorrijlessen vinden altijd plaats op ons eigen, afgesloten oefenterrein in Assen waar je alle ruimte hebt om verschillende oefeningen te doen. Door deze oefeningen te doen leer je de motor kennen en werk je aan de basisvaardigheden. Denk daarbij aan een noodstop, uitwijkoefening en o.a. verschillende remoefeningen. Het doel van de AVB is dat de kandidaat in verschillende situaties altijd controle kan houden over de motor.

  • AVD

De motorrijlessen voor de AVD doe je op de openbare weg. Hierbij leer je om te gaan met allerlei verkeerssituaties en andere weggebruikers. Veilig en verantwoord deel kunnen nemen aan het verkeer dus! Je zult gaan rijden op verschillende wegen, binnen en buiten de bebouwde kom.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

© 2020 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint