Home  ›  

Wat is een Eigen Verklaring?

Als bestuurder bent u verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. En voor die van anderen. Om te mogen rijden moet u daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heeft u bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruikt u medicijnen die invloed hebben op hoe u rijdt? Dan mag u niet altijd de weg op.

Om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR u een aantal vragen over uw gezondheid. De Eigen Verklaring is een document (of online formulier) waarop u 10 vragen beantwoordt over uw gezondheid. Voor het besturen van een auto, motor, bromfiets, of auto met aanhanger is het online invullen van een Eigen Verklaring voldoende.

De kosten voor een Eigen Verklaring liggen rond de € 35,-

Grootrijbewijs: Vrachtwagen of bus? Dan moet u ook naar een Arbo-arts

Gaat u het vrachtwagen of busrijbewijs halen, dan neemt u een Eigenverklaring mee naar een Arbo-arts. De arts vult op de achterkant een medisch verslag in. Dit wordt naar het CBR verzonden. Al u goedgekeurd wordt, dan ontvangt u binnen 4 weken, van het CBR, een Verklaring van geschiktheid. Deze hebt u nodig voordat u praktijkexamen voor de vrachtwagen of bus mag doen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint