Gevaarlijke Stoffen

Gevaarlijke stoffen?

Zorg dat je de juist opleiding hebt! Oosterpoort verzorgt opleidingen voor chauffeurs en (logistieke) medewerkers.

Informatie aanvragenDirect inschrijven

ADR certificaat: verplicht bij gevaarlijke stoffen

Om gevaarlijke stoffen veilig te vervoeren, is een groot aantal regels opgesteld. Deze regels gelden zowel nationaal als internationaal en zijn vastgelegd in het ADR. Het ADR is de Europese overeenkomst met betrekking tot het internationaal vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. ADR is de (Franse) afkorting van “Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route”.

Het is van belang dat chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren weten wat ze moeten doen - en soms niet moeten doen als het een keer mis gaat. Om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren hebben chauffeurs in ieder geval een certificaat ADR Basis nodig voor stukgoed. Dit certificaat kan worden aangevuld met de specialisatie Tank (wanneer u rijdt met een tankauto) en/of de specialisatie Klasse 1 (explosief) of Klasse 7 (radioactief).

Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Niet alleen chauffeur, maar ook (logistieke) medewerkers van bedrijven zoals heftruckchauffeurs kunnen te maken krijgen met gevaarlijke stoffen. Oosterpoort verzorgt onder andere ADR Awarenesstrainingen voor (logistieke) medewerkers en de opleiding ADR Veiligheidsadviseur.


ADR Basis

Om gevaarlijke stoffen te vervoeren heb je in ieder geval het ADR basis certificaat nodig. Het ADR basis certificaat betreft het vervoer van stukgoed. Haal snel je ADR Basis certificaat bij Oosterpoort.

Meer informatie € 450

ADR Basis + Tank

Je ADR Basis certificaat kan je aanvullen met de specialisatie Tank. Deze specialisatie heb je nodig als je bijvoorbeeld met een tankwagen rijdt waarmee meer dan 1000 liter gevaarlijke stoffen worden vervoerd.

Meer informatie € 625


ADR Basis + Tank + Klasse 1&7

Sommige chauffeurs hebben voor specifieke doeleinden naast hun ADR Basis ook de specialisaties Klasse 1 (explosieve stoffen) en Klasse 7 (radioactieve stoffen nodig.

Meer informatie € 795

ADR Basis verlenging

Het ADR Basis certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. Is je certificaat bijna verlopen? Zorg dan dat je tijdig een ADR verlengingsopleiding volgt en verlengingsexamen haalt.

Meer informatie € 350


ADR Basis + Tank verlenging

Heb je de specialisatie Tank gehaald bij je ADR en is deze bijna verlopen? Zorg dan dat je tijdig een ADR verlengingsopleiding volgt en de examens haalt zodat je je werk kan blijven doen.

Meer informatie € 495


ADR Awareness training

De ADR Awareness training is bedoeld voor mdewerkers - uitgezonderd chauffeurs met adr - die betrokken zijn bij het voervoer van gevaarlijke stoffen (bijvoorbeeld heftruckchauffeurs of logistieke medewerkers)

Meer informatie € 89

ADR Basis + Tank + Klasse 1&7 verlenging

Ben je in het bezit van de ADR Klassen 1 & 7 en is deze bijna verlopen? Zorg dan dat je tijdig een ADR verlengingsopleiding volgt en de examens haalt zodat je je werk kan blijven doen.

Meer informatie € 650


ADR Veiligheidsadviseur wegvervoer

Als gevolg van nieuwe EU-regelgeving moeten bedrijven die op enigerlei wijze te maken hebben met transport, overslag en/of opslag van gevaarlijke stoffen beschikken over een ADR veiligheidsadviseur.

Meer informatie € 1375

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint