Home  ›  

Rijprocedure Motor | Kruispunten

Er zijn veel verschillende kruispunten waarbij de voorrang telkens weer anders kan zijn. Om een kruispunt tijdig te herkennen zal je ver vooruit moet kijken om de voorrang te kunnen bepalen zodat je niet voor verrassingen komt te staan en wanneer nodig je de snelheid makkelijk kan aanpassen.

Het kijkgedrag is bij elk kruispunt gelijk, of je nu voorrang hebt of niet.  Wanneer je voorrang hebt zal je moet kijken of je de voorrang ook daadwerkelijk krijgt. Houd er rekening mee dat je als motorrijder minder opvalt dan een automobilist en ga er nooit zomaar vanuit dat je wordt gezien.

Wanneer je voorrang moet verlenen zal je daar je snelheid op aan moeten passen.

Zodra je de voorrang hebt bepaald kijk je bij het aankomen rijden in je spiegels, zodat je op de hoogte bent van het verkeer achter je.

Om goed overzicht te krijgen wat er op het kruispunt gebeurt kijk je altijd eerst naar voren, links, dan weer naar voren en dan rechts. Kijk minstens 2 keer om nadersnelheden in te kunnen schatten maar het kan zijn dat je veel vaker moet kijken om goed overzicht te krijgen.

Zodra je het kruispunt over bent doe je een nacontrole door in je spiegels te kijken zodat je weet wat de nieuwe situatie achter en naast je is.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint