Home  ›  

Rijprocedure Motor |Aangepast en besluitvaardig rijgedrag

Aangepast rijgedrag is het rijden met een zoveel mogelijk aan het andere verkeer en de omstandigheden aangepaste snelheid. Je kunt dit niet uitdrukken in km/uur omdat het verkeersbeeld continue wijzigt.

Ook bij geen of weinig verkeersaanbod rijden met een snelheid die niet overeenstemt met die welke in die situatie gebruikelijk is, betekent onvoldoende aangepast gedrag.  Zoals te snel rijden gevaarlijk kan zijn geldt dat ook voor te langzaam rijden.

Besluitvaardig rijgedrag is het rijden met een bepaalde zekerheid die erop gericht is de verkeersveiligheid positief te beïnvloeden.

Twijfel en onzekerheid in het verkeer kan voor gevaarlijke en onnodig langdurende situaties leiden. Wanneer je niet zeker van je zaak bent is de kans groot dat je een verkeerde beslissing neemt met alle gevolgen van dien.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint