Home  ›  

RIJPROCEDURE BROMFIETS | Afslaan

Afslaan betekent meestal dat er een bocht moet worden gereden. Daarbij zijn je kijkgedrag, positie en beheersing van je bromfiets in combinatie met de gereden snelheid erg belangrijk.

Kijkgedrag

Bij het rechts afslaan (voor het aanzetten van de richtingaanwijzer en het voorsorteren)  in de rechter spiegel en langs de rechter schouder* (de dode hoek) kijken.

Bij het links afslaan (voor het aanzetten van de richtingaanwijzer en het voorsorteren)  in de linker spiegel en langs de linker schouder* ( de dode hoek) kijken.

Zo kan het totale verkeersbeeld worden gezien, dus ook het verkeer rechts of links naast je bromfiets.

*Bij het langs de schouder kijken moet je er om denken dat je niet achterom-, langdurig of onnodig vaak kijkt. Hierdoor kan ongewenste koersverandering optreden en daarbij zie je niet wat er vóór de bromfiets gebeurt. 

Plaats op de weg

Na het kijkgedrag en richting aanwijzer aanzetten wordt in de meeste gevallen voorgesorteerd.

Ga bij het voorsorteren niet te dicht langs een stoeprand, wegas of andere obstakels. Moet je voorsorteren op een voorsorteerstrook waarop pijlen zijn aangebracht, ga dan niet over het lange deel van deze pijlen (deze zijn glad).  Zijn er geen pijlen aangebracht voorkom dan dat een ander voertuig je kan inhalen op de strook waar je rijdt of staat.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

© 2018 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint