Home  ›  

Rijprocedure Auto | zelfstandig rijden: Oriëntatiepunt

Een onderdeel van het zelfstandig rijden is rijden met een oriëntatiepunt. De examinator besluit om hier wel of niet voor te kiezen tijdens het examen. Bij rijden met een oriëntatiepunt moet je naar een bepaald punt rijden wat je kunt zien of wat voor jou bekend is.

Voorbeeld: Je kunt in de verte een toren zien waar je dan zo dicht mogelijk bij in de buurt moet proberen uit te komen. Welke route je dan kiest maakt niet uit. Ook een mogelijkheid kan zijn dat er wordt gevraagd of je een plek kent waar je heen zou kunnen rijden, bv. je huis, school etc.

NB Kom je niet helemaal uit op de plaats van bestemming dan is dat niet erg voor de beoordeling maar let er dan wel op dat je niet een weg inrijdt waar je niet in mag. Kies altijd voor veiligheid en overzicht in plaats van te veel concentreren op de route die je moet volgen

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint