Home  ›  

Rijprocedure Auto | Zelfstandig rijden: Cluster

Een onderdeel van het zelfstandig rijden is rijden met een clusteropdracht. De examinator besluit om hier wel of niet voor te kiezen tijdens het examen. Bij een clusteropdracht krijg je een route op die bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 routeopdrachten.

Voorbeeld: Je moet de 1e weg links afslaan, daarna bij de verkeerslichten ook links afslaan, dan de borden Amsterdam volgen en als laatste de afslag Westpoort nemen.

Tijdens het examen kun je 2 van deze opdrachten krijgen.

Het doel van deze opdracht is met name het kunnen verdelen van je aandacht: het goed overzicht houden in het verkeer en de route volgen die je als opdracht hebt gekregen. Vergelijk het met alsof je de weg aan iemand hebt gevraagd.

NB  Neem je een andere afslag dan de bedoeling is dan is dat niet erg voor de beoordeling maar let er dan wel op dat je niet een weg inrijdt waar je niet in mag. Kies altijd voor veiligheid en overzicht in plaats van te veel concentreren op de route die je moet volgen.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint