Home  ›  

Rijprocedure Auto | Voorrang verlenen en voor laten gaan

Voorrang verlenen is het de betrokken bestuurders in staat stellen ongehinderd hun weg te vervolgen.

Dit houdt in dat wanneer je een situatie te hard nadert en te laat gaat remmen je de ander die voorrang heeft laat schrikken. Ook al stop je dan alsnog om de ander voor te laten gaan dan wordt dit toch als een voorrangsfout gezien. Je zal dus zo duidelijk moeten zijn dat de ander meteen door heeft dat je voorrang gaat verlenen. Dit kun je doen door tijdig je snelheid aan te passen en oogcontact te zoeken met degene die de voorrang heeft.

Verschil Voorrang verlenen en Voor laten gaan:

Voorrang verlenen geschiedt alleen tussen bestuurders onderling en hier vallen de voetgangers buiten. Bij voetgangers spreken we dan ook van voor laten gaan en niet van voorrang verlenen.

De meeste relevante verkeersborden (verkeerstekens) met betrekking tot het regelen van voorrang, regelen dus de voorrang tussen bestuurders onderling.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint