Home  ›  

Rijprocedure Auto | Rotondes: Plaats op de weg

Veel kruispunten zijn vervangen door (mini)rotondes.

Bord D1Bord Rotonde D1

Dit heeft te maken met veiligheid en doorstroming. Jammer genoeg zijn niet alle rotondes uniform aangelegd. Bij de ene rotonde is het fietspad opgenomen in de rotonde zelf, terwijl bij andere rotondes het fietspad (vrijliggend) buitenom ligt. Dit kan betekenen dat de ene keer de fietsers wel voorrang hebben en de andere keer niet wat de plaats op de weg uiteindelijk ook beïnvloed. Ook belangrijk om rekening mee te houden is dat vlak voor of op een rotonde rechts ingehaald mag worden. Dit geldt alleen wanneer er meerdere rijstroken zijn.

Kijk bij het naderen goed hoeveel rijstroken er zijn, en welke jij moet kiezen. Het aantal stroken en voorsorteervakken verschilt per rotonde voor links, rechts of rechtdoor. Borden geven dit doorgaans van te voren aan, let hier dus op.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

© 2018 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint