Home  ›  

Rijprocedure Auto | Plaats op de rijbaan

Je positie (plaats op de rijbaan) bepaal je door rekening te houden met een groot aantal factoren en er zijn genoeg uitzonderingen waarbij rechts rijden (de hoofdregel van de plaats op de rijbaan)  niet mogelijk is.

Je moet dus goed ver vooruitkijken (scannen) want hoe verder je vooruit kijkt des te makkelijker het wordt om je positie te bepalen en daarbij moet je positie voor andere weggebruikers duidelijk zijn. Het is voor jezelf en voor andere weggebruikers erg lastig en verwarrend als je een verkeerde rijstrook en/of positie inneemt. Het kan leiden tot schrikreacties en het kan vervelende gevolgen hebben voor de andere verkeersdeelnemers, bijvoorbeeld als je onnodig links blijft rijden.

Suggestiestroken: Een suggestiestrook is een visuele snelheidsremmer om te voorkomen dat het verkeer harder gaat rijden dan wat is toegestaan. Deze stroken worden alleen gebruikt om voor te sorteren bij het afslaan of om uit te wijken vanwege tegenliggers. Wanneer er niet wordt voorgesorteerd of niet wordt uitgeweken dan mag er niet op de suggestiestroken worden gereden.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint