Home  ›  

Rijprocedure Auto | Keren dmv Halve draai en 3 keer steken

Keren d.m.v. een halve draai

Deze bijzondere verrichting houdt in dat je de auto binnen de beschikbare ruimte in één keer in een vloeiende lijn (naar links) leert te keren. Bij deze wijze van keren begin je aan de rechter kant van de weg en wordt vanuit een vooruit rijdende beweging gestart. Afhankelijk van de ruimte en snelheid waarmee je dit kunt doen bepaal je of je dit in de 1e versnelling (evt. met slippende koppeling, zonder gas)) of in de 2e versnelling doet. Bij deze uitvoering mag je stoepranden niet raken.

Keren op de rijbaan d.m.v. 3 x steken

Deze bijzondere verrichting houdt in dat je leert keren op een niet te brede rijbaan d.m.v. 3 x steken. Bij deze wijze van keren begin je aan de rechter kant van de weg vooruit te steken (naar links), daarna achteruit te steken en dan nog een keer vooruit te steken (naar links). Wanneer je gaat keren d.m.v. 3x steken doe je dit met slippende koppeling (zonder gas). Hou je snelheid heel laag en stuur snel. In tegenstelling tot keren d.m.v. een halve draai mag je hier de stoepranden wel zachtjes raken (zo gebruik je de optimale breedte van de weg). Denk er om dat je niet droog gaat sturen (sturen terwijl je stilstaat).

NB Wanneer je met een bijzondere verrichting bezig bent gaat al het overige verkeer voor.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

© 2018 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint