Home  ›  

Rijprocedure Auto | In- en Uitvoegen: plaats op de weg

Het is belangrijk al in een zo vroeg mogelijk stadium op de toerit naar de invoegstrook het verkeer op de doorgaande rijbaan te observeren. Zo krijg je een indruk van de verkeersdrukte op de doorgaande rijbaan en kun jij je voorbereiden op het invoegen.

Om goed overzicht te krijgen zal je op de invoegstrook vaak in je binnen- en buitenspiegel moeten kijken. Ondanks dat de afstand van het andere verkeer wat op de doorgaande rijbaan rijdt heel belangrijk is, is de nadersnelheid van dit verkeer nog belangrijker. Wanneer je 1 keer in je spiegels kijkt kun je wel de afstand zien van het verkeer op de doorgaande rijbaan maar de nadersnelheid inschatten lukt niet. Dus hoe vaker je kijkt des te makkelijker het inschatten en nemen van de juiste beslissing wordt.  Vlak voor het oprijden van de doorgaande rijbaan over de linker schouder kijken in de zgn. dode hoek om te zien of daar geen voertuig is en daarna de richtingaanwijzer aanzetten.

NB Wanneer je bij het oprijden van een gecombineerde invoeg- en uitrijstrook niet invoegt, maar rechts blijft rijden om als het ware direct weer uit te voegen, kijk je op dezelfde manier als bij het invoegen (binnenspiegel en linker buitenspiegel en dode hoek) om te kijken of er verkeer op de doorgaande rijbaan uit wil voegen naar de strook waar jij rijdt.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint