Home  ›  

Rijprocedure Auto | Bijzondere manouvres: stopopdracht

Er bestaan 3 bijzondere manoeuvres waarvan je tijdens het examen 2 zal moeten uitvoeren. Welke 2 dit zijn bepaald de examinator. De uitvoering van deze opdracht moet altijd bestaan uit een bijzondere verrichting.

Wanneer je de stopopdracht moet doen moet je in de straat waar je de opdracht krijgt zo dicht mogelijk achter een door jou gekozen voertuig stoppen en daarna onmiddellijk weer vooruit wegrijden. Het stoppen achter het andere voertuig moet zo dichtbij als mogelijk maar op zo’n manier dat je nog wel in één vloeiende beweging kunt wegrijden. Je bent vrij om te bepalen waar je dat in deze straat gaat doen en of dit links of rechts van de weg gebeurt .

Het doel van deze opdracht is gericht op zelfstandigheid (kiezen uit meerdere mogelijkheden kan best lastig zijn), inzicht, overzicht houden en voertuigbeheersing. Wanneer je op zoek bent naar een plek om de stopopdracht te kunnen uitvoeren verdeel dan goed je aandacht en vergeet het overige verkeer niet in de gaten te houden. Maak het voor jezelf zo makkelijk mogelijk dus ga niet moeilijk doen in een krappe situatie maar zoek de ruimte op.

NB Omdat je na het stoppen meteen weer wegrijdt mag je voor een in- en uitrit stoppen.

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint