Home  ›  

Rijprocedure Auto | Bijzondere manoeuvres: Parkeeropdracht

Er bestaan 3 bijzondere manoeuvres waarvan je tijdens het examen 2 zal moeten uitvoeren. Welke 2 dit zijn bepaald de examinator. De uitvoering van deze opdracht moet altijd bestaan uit een bijzondere verrichting.

Wanneer je de parkeeropdracht moet uitvoeren moet je in de straat waar je de opdracht krijgt zelf een parkeerplek zoeken. Je bent vrij om te bepalen waar en hoe je in deze straat gaat parkeren zolang de uitvoering maar bestaat uit fileparkeren of in een parkeervak parkeren. Dit mag links en rechts van de weg en voor- en achteruit.

Het doel van deze opdracht is gericht op zelfstandigheid (kiezen uit meerdere mogelijkheden kan best lastig zijn), inzicht, overzicht houden en voertuigbeheersing. Wanneer je op zoek bent naar een parkeerplek verdeel dan goed je aandacht en vergeet het overige verkeer niet in de gaten te houden. Maak het voor jezelf zo makkelijk mogelijk dus ga niet moeilijk doen in een krappe situatie maar zoek de ruimte op.

NB Langs de kant van de weg stoppen om te parkeren is geen bijzondere verrichting.

 

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

© 2018 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint