Home  ›  

Rijprocedure Auto | Afslaan: Plaats op de weg

Wanneer je van richting wil veranderen is het soms duidelijker en beter voor de doorstroming om voor te sorteren.

Zijn er voorsorteerstroken, kies dan tijdig de juiste rijstrook om voor te sorteren. Rijd je éénmaal ter hoogte van de pijlen dan mag je niet meer van voorsorteerstrook veranderen, maar moet je de aangegeven richting volgen.

In het geval er geen voorsorteervakken zijn:

Rechts afslaan: je kunt zoveel mogelijk aan de rechterzijde gaan rijden. Let bij het voorsorteren naar rechts ook op fietssuggestiestroken of fietsstroken. Bij een fietsstrook met een doorgetrokken witte streep, mag je deze bij het voorsorteren niet overschrijden.

Links afslaan  : je kunt zoveel mogelijk tegen de wegas rijden en op volledige éénrichtingswegen en op wegen met gescheiden rijbanen, sorteer je geheel links van de weg c.q. geheel links van de rijbaan voor.

Betekenis van de scores:

Je instructeur geeft je een score van 1 tm 8. Hoe hoger de score, hoe zelfstandiger je een bepaald onderdeel beheerst. Kijk op deze pagina als je precies wil weten wat de vorderingen betekenen.


‹ Ga terug naar meest gestelde vragenHeeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op!


Telefoon

Particuliere opleidingen: 050 31 31 330
Beroepsopleidingen: 050 311 58 44

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Stel uw vraag

Copyright © 2017 Oosterpoort Opleidingen

Website door Mint