Operatie Julianaplein

5 Januari 2022

Van februari tot en met mei 2022 wordt het Julianaplein in Groningen zo aangepakt, dat er ernstige verkeershinder wordt verwacht. In deze periode zal het CBR weinig tot geen examens afnemen in Groningen. Examens worden hoofdzakelijk verplaatst naar Assen en/of Drachten. Dit heeft consequenties voor alle rijscholen in en rondom Groningen

Laatste update: Woensdag 26 januari

Van vrijdag 11 februari t/m maandag 9 mei 2022 wordt het Julianaplein in Groningen verbouwd. In deze periode worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit zorgt voor ernstige verkeershinder in de hele stad Groningen. Dit heeft waarschijnlijk gevolgen voor jouw rijles en praktijkexamen. Lees hierover meer in onderstaande nieuwsbericht. Het is veel informatie, zoek daarom naar de voor jou relevante informatie

WAT DOET HET CBR
Het CBR verwacht in deze periode geen valide examens te kunnen afnemen in Groningen. Alleen reeds geplande auto praktijkexamens in Groningen blijven staan. Nieuwe examen kunnen alleen in Assen of Drachten plaatsvinden.
Examens voor de BE, motor, vrachtwagen en bus gaan helemaal niet door in Groningen en worden allen verplaatst naar Assen, Drachten of andere locaties. Bromfiets-examens en alle theorie-examens gaan wel door in Groningen.
 
AUTORIJLES
 
Auto - Gewijzigde opstapplek
In verband met de verwachte verkeershinder zal het Centraal Station slecht bereikbaar zijn. Daarom halen wij vanaf maandag 7 februari auto-leerlingen op vanaf P+R Transferium Hoogkerk. Hiermee komt de huidige ophaal locatie achter het Centraal Station Groningen (tijdelijk) te vervallen. De komende dagen zullen we alle ophaal locaties wijzigen. Proeflessen starten wel vanaf Oosterpoort Opleidingen (Protonstraat 5-1)
 
Waarom P+R Hoogkerk?
P+R Hoogkerk is goed te bereiken met het Openbaar Vervoer (iedere 10 minuten gaat er een bus vanaf het Centraal Station) én met de fiets vanaf het centrum (ongeveer 15 minuten fietsen). Wanneer de lessen starten vanaf P+R Hoogkerk kunnen we drukte in de binnenstad omzeilen en kunnen we met de rijlessen uitwijken naar de tijdelijke examenlocaties (Assen / Drachten). Bekijk hier de locatie van P+R Hoogkerk op de kaart.Voor de actuele bussen kijk op www.9292ov.nl

Auto - Waarom wij kiezen voor één centrale opstapplek
Het is op dit moment weer toegestaan om leerlingen te halen en te brengen van huis. Echter willen wij voor onze leerlingen de lestijd zo efficiënt mogelijk inzetten. Naar onze mening wordt de lestijd optimaal benut wanneer er 1 op 1 les gegeven wordt én door te starten vanaf een centrale plek waar de rijles direct kan starten. Wanneer we tóch door de stad moeten rijden (om leerlingen te halen en te brengen), is de kans groot dat er veel lestijd verloren gaat aan stilstaan in het verkeer. Hierdoor wordt jouw rijopleiding onnodig duur. Toch willen we ook maatwerk gaan leveren, namelijk:

Overleg met je instructeur
In overleg met je instructeur kan je eventueel andere afspraken maken over ophaallocaties. Misschien woon je wel op een gunstige locatie ten opzichte van de woonplaats van de instructeur of van de volgende leerling waardoor halen en brengen prima mogelijk is. Hierover kan je individueel afspraken maken met je instructeur.

Wij hebben al onze instructeurs de mogelijkheid gegeven om zelf lessen en ophaallocaties aan te passen. Bespreek dus na de rijles de planning of ophaallocaties met je instructeur!
  
Auto - Praktijkexamens
In deze periode (feb/mei) is het VRIJWEL NIET MOGELIJK om nieuwe examens te plannen in Groningen. Reeds geplande examens in Groningen blijven wel staan.

De kans is dus groot dat jouw examen zal plaatsvinden in Assen (en soms Drachten). Wij zullen altijd in overleg met jou jouw praktijkexamen inplannen. Zo kun je je goed voorbereiden op jouw examen en de locatie daarvan. Voordat het examen plaatsvindt kan je instructeur samen met jou een aantal keer in je examengebied gaan oefenen. Vanaf P+R Hoogkerk lukt het om binnen de reguliere lestijden naar Assen of Drachten te rijden. Blijf goed overleggen met de instructeur.
 
Auto - Nog even goed om te weten
Mocht blijken dat de verkeershinder meevalt (bijvoorbeeld buiten de spits), dan kunnen we in overleg altijd weer terug gaan naar een andere ophaalplek. Houd hierover contact met je instructeur of met onze klantenservice. 

MOTORRIJLES
 
Motor – Rijlessen
Alle motorrijlessen zullen worden verplaatst naar Assen. Je zal dus naar onze locatie in Assen moeten komen om te kunnen starten met je motorrijles.
 
Motor – Praktijkexamens
Er worden geen praktijkexamens motor afgenomen door het CBR in Groningen. Deze worden allemaal verschoven naar Assen. Ook de reeds geplande motorexamens zullen naar Assen worden verplaatst.

Wij zullen je informeren wanneer je rooster wijzigt.
 
BROMFIETS RIJLES
 
Bromfiets - Geen wijzigingen
Voor de bromfiets rijlessen, theorie-examens en praktijkexamens wijzigt er op dit moment niets. De rijlessen blijven starten bij Oosterpoort Opleidingen vestiging Groningen en het CBR blijft bromfiets examens afnemen in Groningen. Mochten tóch wijzigingen worden doorgevoerd, dan melden wij dit zo snel mogelijk.
 
E ACHTER B – RIJLES + EXAMEN

Het CBR neemt geen enkel BE praktijkexamen af in Groningen. Examens zullen plaatsvinden in Assen, Winschoten, Drachten, Leeuwarden, Heerenveen of Hoogeveen. De startlocatie van de rijlessen zullen we in overleg wijzigen.

Onze instructeurs zullen kijken naar de woonplaats van de kandidaat en het examen en zullen jou als leerling vervolgens benaderen om een startlocatie voor rijlessen af te spreken. Er zijn diverse opties:

  • Opleidingen kunnen starten vanaf onze locatie in Groningen en dan rijden jullie tijdens het lessen naar de examen locatie;
  • Opleidingen kunnen starten vanaf onze locatie in Assen óf vanaf onze collega opleider (KNOL) in Leeuwarden;
  • Opleidingen kunnen starten vanaf één van de CBR locaties. 
We zoeken dagelijks naar de beste oplossing. 
 
BEROEPSOPLEIDINGEN
 
Vrachtauto (C, C1, CE) – Rijlessen
Een groot deel van ons wagenpark (2 x Scania Bakwagen + Scania Trekker Oplegger en DAF C1)  zullen we naar Assen verplaatsen. De DAF Bakwagens + DAF Trekker Oplegger blijft in Groningen.

Een deel van de rijlessen zal dus verplaatst worden naar Assen en een deel blijft in Groningen. Indien er iets aan jouw planning wijzigt zullen we dit duidelijk met jou communiceren.

In deze periode zullen we voornamelijk rijlessen van 4uur plannen zodat we met de lessen die starten vanuit Groningen voldoende tijd hebben om ook Assen te verkennen.
 
Vrachtauto (C, C1, CE) – Praktijkexamens
Het CBR neemt geen enkel C praktijkexamen af in Groningen. Deze worden allemaal verplaatst naar Assen. Ondanks dat je rijlessen hebt gevolgd in Groningen zal je in deze periode in Assen moeten afrijden. Overleg daarom tijdens je rijlessen goed met je instructeur over hoe het gaat op de examendag. Waarschijnlijk zal je voor je praktijkexamen zelf naar Assen moeten komen.
 
Bus – Rijlessen
Onze bussen worden verplaatst naar onze vestiging in Assen. Rijlessen voor de bus zullen dan ook starten vanuit Assen. Enkele rijlessen blijven in Groningen. Wij communiceren altijd duidelijk wat voor jou de juiste opstapplek is.
 
Bus – Praktijkexamens
Het CBR neemt geen enkel bus praktijkexamen af in Groningen. Deze worden allemaal verplaatst naar Assen 
 
TAXI - Rijlessen en praktijkexamens
CBR neemt geen enkel taxi examen af in Groningen in deze periode. Praktijklessen en het praktijkexamen taxi zal verplaatsen naar Assen.

CURSUSSEN & THEORIE-EXAMENS
 
Theoriecursussen (en Code95) – Geen wijzigingen
Oosterpoort Opleidingen blijft in principe theoriecursussen verzorgen op locatie Groningen. We zullen enkele cursussen verplaatsen naar Assen. Houd rekening met extra reistijd naar onze locatie.
 
Theorie-examens – Geen wijzigen
Tot op heden heeft het CBR geen wijzigingen aangekondigd wat betreft theoriecursussen. Deze blijven doorgaan bij het CBR in Groningen.
 
Locaties Oosterpoort Opleidingen
Oosterpoort Opleidingen vestiging Assen
DR. A.F. Philipsweg 75
9403AD Assen
 
Oosterpoort Opleidingen vestiging Groningen
Protonstraat 5-1
9743AL Groningen
 
Contactgegevens Oosterpoort Opleidingen
Telefoonnummer: 050 – 31 31 330
E-mail adres: info@oosterpoort.nl
 
 
TOT SLOT

Wij vinden het vervelend om deze maatregelen door te moeten voeren en begrijpen dat wij een behoorlijk beroep doen op jou als leerling. We hebben helaas geen keus en nemen deze maatregelen om jouw rijopleiding zo vloeiend mogelijk te laten verlopen met zo weinig mogelijk beperkingen voor jou en onszelf. Oosterpoort Opleidingen is niet de enige die zich moet aanpassen, de consequenties gelden voor alle rijscholen uit de stad en omgeving. Niet alleen rijscholen, maar alle bedrijven uit de stad Groningen moeten zich de komende maanden aanpassen. We hopen dat de werkzaamheden soepel zullen verlopen en dat we zo snel mogelijk terug kunnen naar ‘normaal’.
 
Alvast bedankt en hopende op je begrip!

Meer informatie over het Julianaplein lees je op de website van Groningen Bereikbaar.


Met vriendelijke groet,

Willem Takens & Peter Reilman
Directie Oosterpoort Opleidingen
Terug naar overzicht

© 2021 Oosterpoort Opleidingen | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookies

Website door Mint